Google Webmaster Tools is vernieuwd

Google is bezig met de vernieuwing van de Google Webmaster Tools. Deze veranderingen maken de tools overzichtelijker en geven een meer professionele uitstraling. Google Webmaster Tools is de tool om als webmaster te waken over de prestaties van de website binnen Google. Het is ooit begonnen om sitemaps te versturen aan Google, maar ondertussen zo uitgebreid dat het onoverzichtelijk is geworden. Dit heeft Google nu aangepakt.

Veranderingen
De openingspagina geeft nu direct een helder overzicht van de verschillende websites die u binnen Google Webmaster Tools beheert. Hier kan de gewenste website worden geselecteerd, waar een duidelijk dashboard  de belangrijkste parameters uit de Webmaster Tools laat zien.

Dit zijn de meest uitgevoerde zoekopdrachten, crawlfouten, links naar uw site en sitemaps. Wanneer er nu problemen met een website of een bepaald element zijn, is dit in een oogopslag te zien.

Het hoofdmenu aan de linkerzijde is aangepast en is uitklapbaar gemaakt, zoals we het ook kennen uit Google Analytics. Hierdoor is het gebruik van de Google Webmaster Tools een stuk gebruiksvriendelijker geworden.

Wensen
Natuurlijk blijven er wensen over. Zou het niet mooi zijn als de Webmaster Tools gekoppeld gaan worden aan Google Analytics? En kunnen de functionaliteiten om zelf het dashboard en de rapportages in te richten ook niet worden meegenomen uit Google Analytics? Dat geeft nog meer vrijheid en komt de gebruiksvriendelijkheid zeker ten goede.

Desalniettemin zijn de mogelijkheden van Google Webmaster Tools groot en de rapportages van zeer grote waarde.

Gerelateerde berichten:

Reacties

 1. zegt

  Ik vind het er erg saai uit zien, het ontwerp is niet echt een verbetering. Ook wat usability betreft is er weinig positiefs te melden. Voorheen zag je in het dashboard overzicht van al je sites duidelijk wanneer er een probleem was, nu moet je eerst naar het individuele site profiel doorklikken voor deze informatie.

  Integratie met Google Analytics zou inderdaad mooi zijn, ik ben ontzettend blij met de integratie van AdSense in GA en het zou handig zijn als ze ook Webmaster Tools integreren.

 2. zegt

  Ik had geen probleem met de vorige layout.
  Ben wel akkoord dat het misschien wel handig zou zijn om GA en de webmastertools in 1 ‘applicatie’/’interface’ te hebben.

 3. zegt

  @Backup Startpagina: De gesignaleerde problemen door Google Webmaster Tools waren niet altijd terecht. Het overzicht was in mijn ogen te onrustig, waardoor waarschuwingen niet tot hun recht kwamen. Daarnaast werden ook onrechtmatige waarschuwingen getoond, welke tot veel onrust bij webmasters leiden. Met de huidige vormgeving is dit minder ‘schokkend’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *