Google zegt: ‘sorry’

Google heeft wederom een vreemde afwijking.Bij willekeurige zoekopdrachten wordt een 403-error pagina getoond en wordt de bezoeker naar een aparte pagina doorgestuurd.

sorry.google.com
Bij de opdracht wordt de bezoeker naar het domein sorry.google.com doorverwezen en verschijnt de tekst ‘Het spijt ons … maar uw zoekopdracht lijkt erg op een geautomatiseerd verzoek van een computervirus of spywaretoepassing. Om onze gebruikers te beschermen, kunnen we uw verzoek op dit moment niet verwerken.’

google-sorry

Lastig
Het is vooral een lastig verschijnsel, want na het overtikken van een captcha, verschijnen de zoekresultaten gewoon. Waarschijnlijk heeft Google het gevoel geautomatiseerd misbruikt te worden, maar hierover is nog niets verschenen op de officiƫle Google weblog.

Gerelateerde berichten:

Reacties

  1. zegt

    Ik had vanmiddag ook 3 situaties waarop ik op een pagina zoals het bovenstaande plaatje kwam. Het probleem lijkt echter inmiddels opgelost, want de url sorry.google.com komt gewoon op de ‘standaard’ pagina terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *