Home » Techniek

Google zegt: ‘sorry’

Geschreven door (Liones) op dinsdag 26 mei 2009 reacties
Google zegt: ‘sorry’

Google heeft wederom een vreemde afwijking.Bij willekeurige zoekopdrachten wordt een 403-error pagina getoond en wordt de bezoeker naar een aparte pagina doorgestuurd.

sorry.google.com
Bij de opdracht wordt de bezoeker naar het domein sorry.google.com doorverwezen en verschijnt de tekst ‘Het spijt ons … maar uw zoekopdracht lijkt erg op een geautomatiseerd verzoek van een computervirus of spywaretoepassing. Om onze gebruikers te beschermen, kunnen we uw verzoek op dit moment niet verwerken.’

google-sorry

Lastig
Het is vooral een lastig verschijnsel, want na het overtikken van een captcha, verschijnen de zoekresultaten gewoon. Waarschijnlijk heeft Google het gevoel geautomatiseerd misbruikt te worden, maar hierover is nog niets verschenen op de officiële Google weblog.

Gerelateerde berichten:

Be Sociable, Share!

Trefwoorden: , , ,

Maarten van Vulpen is als business analist en consultant werkzaam voor internetbureau Liones. Specialisaties zijn zoekmachineoptimalisatie, webanalytics en trends. Kijk voor meer informatie op mijn LinkedIn profiel of op .
Bekijk meer berichten van

Reacties

  1. Ik had vanmiddag ook 3 situaties waarop ik op een pagina zoals het bovenstaande plaatje kwam. Het probleem lijkt echter inmiddels opgelost, want de url sorry.google.com komt gewoon op de ‘standaard’ pagina terecht.

  2. Het probleem is helaas nog niet verholpen, maar wordt wel door middel van een cookie opgevangen. Wanneer je namelijk de captcha hebt ingevuld kun je daarna weer ‘gewoon’ zoeken. Echter, bij een zoekopdracht op ‘dept’ werd ik zojuist doorgestuurd naar http://sorry.google.com/sorry/?continue=http://www.google.com/search%3Fq%3Ddept%26rlz%3D1I7DBNL_en%26ie%3DUTF-8%26oe%3DUTF-8%26sourceid%3Die7. Het probleem is dus nog steeds actueel.