De werkweek van Tessa Sterkenburg (The Next Speaker)

Steeds meer uitgevers organiseren evenementen en congressen. Tessa Sterkenburg (39), eigenaar van The Next Speaker, een agentschap voor experts in nieuwe media, nieuwe technologie, ondernemerschap en innovatie, helpt menig uitgever de juiste sprekers te vinden.


Maandag 18 januari

’s ochtends
dewerkweekvanVoor het eerst sinds jaren verslapen we ons! Zondagavond heb ik besloten om de week met zo’n Getting-Things-Done lege inbox te starten. Kennelijk wordt ik zo relaxed van een lege inbox dat ik mij prompt verslaap. Als de kinderen naar school gebracht zijn, ga ik snel door naar kantoor en voordat ik mijn stoel goed en wel heb aangeschoven zit die inbox al weer vol.

Wat betreft afspraken heb ik een ongewoon rustige week. De week staat dan ook in het teken van het verbeteren van de processen en het verder opzetten van de organisatie. Het aantal opdrachten dat binnenkomt stijgt en ik ben continue bezig te zorgen dat de machine zo efficiënt mogelijk verloopt.

Een groot deel van het werk wordt inmiddels gedaan door Erika. Toen duidelijk werd dat ik The Next Speaker niet meer alleen kon doen, heb ik een Virtuele Assistent gekozen in plaats van iemand aan te nemen en heb nooit spijt gehad; Erika is pro-actief, zelfstandig en doet werk voor drie. Ik gebruik alleen maar online systemen (Highrise, Moneybird, Dropbox, Mailchimp, etc) dus samenwerken is heel goed mogelijk zonder naast elkaar te zitten.

‘s middags
De middag besteed ik aan het bellen met opdrachtgevers. Het contact met de klanten is belangrijk en dat blijf ik zo lang mogelijk zelf doen. Ik schrijf onder andere een voorstel voor een gemeente die meer van hun communicatie online willen gaan doen en dit met een aantal inspiratie sessies wil ondersteunen.

’s avonds
Toch nog die inbox leeg gekregen, en de rest van de avond gebruik ik om nog wat blogposts te lezen, en tegelijkertijd mijn veel te langzame IPhone weer helemaal opnieuw in te stellen.

Dinsdag 19 januari

’s ochtends
Nadat de kinderen naar school gebracht zijn drink ik even koffie met Boris (Veldhuijzen van Zanten – mijn vriend) en Daniel J. Ashes bij Caffé Nero. Het is ‘s morgens behoorlijk hectisch bij ons, dus even 10 minuten rust en een poging om bij te praten. Terwijl ik daar zit komen de eerste telefoontjes al weer binnen en bellend loop ik naar kantoor dat op 5 minuten afstand van huis en school ligt.

Tijdens de lunch doe ik mijn uiterste best om een constructieve bijdrage te leveren aan de discussie over een zweeds dames-volleybalteam.  Het is een groot kantoor waar een aantal bedrijven gevestigd zijn: Twones, The Next Web, Twittercounter, Paydro, RoelandP, en Pressdoc, en ik ben nog steeds de enige vrouw hier. Het voordeel van een kantoor met meerdere startups is dat er veel overleg is over het opzetten van je bedrijf en dat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws. De discussie neemt dan ook al snel een andere wending.

’s middags
De website updaten en Niels Aalberts toegevoegd aan de lijst met sprekers. We hebben elkaar eind vorig jaar al gesproken, en waren beiden enthousiast om samen te gaan werken. Beiden hebben we tot nu toe geen tijd gehad voor het profiel op de site. Zo gaat dat vaak.

Ik werk in WordPress en houd zo veel mogelijk zelf de site bij. Meestal komen de teksten samen met de spreker tot stand. Verder besteed ik redelijk wat tijd aan de opmaak en de foto’s op de site.

’s Avonds ga ik wat drinken met Andrea Wiegman, Antoinette Hoes en Sophie Op den Kamp. Nieuwtjes, roddels, maar vooral ook nieuwe ideeën passeren de tafel.

Woensdag 20 januari

’s ochtends
Ik bel met een klant waar ik vorig jaar ook een programma voor heb gemaakt over Marketing en Nieuwe Media. We bespreken de feedback van verleden jaar, de huidige doelstellingen en ik bedenk een aantal onderwerpen met bijbehorende sprekers die me geschikt lijken.

’s middags
Weer een aantal mensen gebeld en de opdrachten die via de sprekers binnen komen afgehandeld. Om 4 uur haal ik de kinderen uit ballet. De kinderen zijn twee middagen in de week thuis en Boris en ik wisselen elkaar vandaag af.

’s avonds
Om half 6 ga ik naar STIKK Amsterdam, een bijeenkomst voor technologie startups (Invitation Only) waar steeds een ervaren entrepreneur wordt uitgenodigd. Deze keer zijn het Kees Zegers (14 ondernemingen opgericht waarvan 5 Nederlands marktleider zijn geworden – de lat ligt hoog) en Sacha Prins (zakenpartner van Kees Zegers en nu van Autoblog.nl). Het is een fantastische avond met een enorme “vibe” en natuurlijk komt Kees bij de Next Speaker.

Donderdag 21 januari

’s ochtends
Ik update de site terwijl ik met een klant aan de telefoon zit, ik merk namelijk dat het profiel van de spreker die ik voorstel verouderd is, en hoop dat ik op tijd op “update” click. Verder heb ik oa een uitgebreide feedback sessie met een opdrachtgever.  In het begin deed ik dat bij elke lezing, later bij een selectie. Vooral bij sprekers waar ik nog niet heel veel mee gewerkt heb bel ik altijd even hoe het gegaan is.

’s middags
’s Middags neem ik de lijst met sprekers door die zich bij The Next Speaker hebben aangemeld. Ik krijg enorm veel aanvragen van sprekers die graag bij The Next Speaker willen, maar nodig liever zelf de experts uit op basis van tips van anderen of mensen die ik zelf ergens heb zien spreken of ontmoet heb. Ik besluit er twee uit te pikken en die te bellen.

’s avonds
Saskia komt bij ons eten, en later op de avond ga ik naar de Derde Donderdag – een bijeenkomst voor de eventindustrie georganiseerd door oa Xander Kranenburg van LiveSolutions. Ik praat even bij met Xander die ik al jaren ken van The Next Web Conference.

Vrijdag 22 januari

’s ochtends
Afspraak met Albin Bronkhorst van Eeccoon op Singel 146. Hij adviseert over en organiseert webinars voor bedrijven. Sander Koppelaar van Next2News heeft ons aan elkaar voorgesteld om te kijken of we misschien iets samen kunnen doen.

’s middags
Ik maak een voorstel voor een sales 2.0 training en ik begin dan eindelijk aan de serie van Emerce Expert Sessions die ik met Gijs Vroom van Emerce vorige week heb afgesproken. Ik ga op tijd naar huis, en haal de kinderen uit school. Er komt een vriendin van mijn oudste dochter logeren, mijn jongste dochter speelt wat met mijn iphone en ik doe tussendoor nog wat mailtjes.

‘s avonds
Na enig twijfelen – ik ben weer bijna de hele week ‘s avonds weg – ga ik toch nog even wat drinken met mijn vriendin Ammy die ik al weer een tijd niet gezien heb.

Voordat ik weg ga zet ik nog even snel een Next Speaker LinkedIn groep op – als een soort label voor de sprekers. Die inbox laat ik voor wat het is. Daar besteed ik dan waarschijnlijk weer de hele zondagavond aan.

Gerelateerde berichten:

    None Found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *