Kruimels – 1 februari 2010

Dagelijks komen wij veel meer interessant nieuws tegen dan kan worden geplaatst als blogpost op Publishr. Vakbladen, kranten en bloggers in binnen- en buitenland schrijven over ontwikkelingen in media en uitgeverij. Daarom deze rubriek op Publishr: Kruimels. Een selectie van het uitgeefnieuws voor u bij elkaar geveegd en iedere ochtend smakelijk opgediend. Vandaag: de evaluatie van de iPhone-app van NRC Handelsblad en de toekomst van het schrijven volgens Nicholas Carr.

  • Een bedrijfsblog is niet altijd goed voor een bedrijf. Je hebt eerst een bedrijf en vervolgens een blog, en dat moet je niet omdraaien. Goed punt van ‘Copyblogger’ James Chartrand.
  • NRC Handelsblad evalueert de onlangs gelanceerde iPhone-applicatie op de weblog NRC Lab. De app is 25.000 keer gedownload. Men blijft doorontwikkelen: er zijn plannen om nrc.tv te integreren in de app en om de app te koppelen aan de mobiele site in plaats van nrc.nl.
  • In december 2009 plaatste een hacker een enorme set wachtwoorden op het internet, afkomstig van meer dan 32 miljoen internetters. Imperva analyseerde de wachtwoorden en schreef er een rapport (download pdf) over. Het resultaat laat zien dat mensen weinig creativiteit vertonen bij het kiezen van een wachtwoord:

passwords

  • “What will change — what already is changing, in fact — is the way we read and write. In the past, changes in writing technologies, such as the shift from scroll to book, had dramatic effects on the kind of ideas that people put down on paper and, more generally, on people’s intellectual lives. Now that we’re leaving behind the page and adopting the screen as our main medium for reading, we’ll see similarly far-reaching changes in the way we write, read, and even think.

    “Writing will survive, but it will survive in a debased form. It will lose its richness. We will no longer read and write words. We will merely process them, the way our computers do”. Nicholas Carr schrijft een essay op de weblog van de Encyclopaedia Brittannica over ons lees- en schrijfgedrag in de toekomst.

  • Met uitgeven is de ellende begonnen, vond de vorige week overleden schrijver J.D. Salinger: “There is a marvelous peace in not publishing. It’s peaceful. Still. Publishing is a terrible invasion of my privacy. I like to write. I love to write. But I write just for myself and my own pleasure.” De New York Times heeft een uitgebreide necrologie van de auteur van ‘The Catcher in the Rye’.

Gerelateerde berichten:

    None Found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *